Kampvuuravonden
Gemeente Elburg

Verslag Kampvuuravond Elburg, 8 oktober 2020.

kva 1

De stilte

De avond begonnen met gebed, aanbidding in stilte. In de drukte van de dagelijkse bezigheden en vele impulsen die er zijn is het niet gemakkelijk om in de rust van de stilte te komen

Er was ruimte voor gebed, herstel, bemoediging, vergeving, woorden van kennis. Vreugde, verdriet, verlangen, leegte, kracht, getuigenissen wisselden elkaar af. Een avond zonder spreker, zonder een programma. Deze avond werd gemaakt door en voor de bezoekers. Iedereen kon instappen of uitstappen, delen wat hij op het hart had. De stilte van de aanbidding ging de hele avond mee, er waren indrukwekkende getuigenissen, mooie woorden, krachtige bemoedigingen.

Het was een mooie, bijna serene avond, waarin mannen geraakt werden door wat er gebeurde. Zoveel verschillende mannen met verschillende achtergronden. Soms voelen we ons in het leven wel anders: niet goed genoeg of een misbaksel. Matthé symboliseerde het door middel van een fakkel die net even anders is dan de anderen te vullen en doen overstromen met olie. Het mooie was dat er wat consternatie ontstond toen de fakkel overstroomde, en de fakkel nog meer werd overgoten.

Deze fakkel werd vervolgens aangestoken, en met zijn grotere vlam tussen de andere fakkels gezet: “Het geldt misschien voor ons allemaal, dat we onszelf wel eens anders voelen. En we zijn allemaal geliefd door ‘De allerhoogste’, en samen met elkaar zijn we, ondanks de verschillen allemaal één. We zijn allemaal kinderen van God, en dus broeders van en met elkaar.

Deel met

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze besloten nieuwsbrief, ontvang het laatste nieuws en mis geen enkele bijeenkomst.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel er zorgvuldigheid in acht is genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik is gemaakt van bronnen die wij betrouwbaar achten, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Ook garanderen we niet dat de website foutloos of ononderbroken zal functioneren of vrij zijn van virussen. Wij wijzen Iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.